Obligațiile fiscale locale care se plătesc în contul unic - Ordin 7166/2017
Publicat la 27.12.2017 in Amenzi
1378 0 comentarii
Amenzile contravenționale datorate la bugetele locale urmează a se plăti în contul unic - Sume încasate pentru bugetul local în contul unic, în curs de distribuire, pe codul de identificare fiscală al contribuabililor.
Creanțele fiscale locale care se plătesc în contul unic
Creanțele fiscale locale care se plătesc în contul unic deschis de către organele fiscale locale sunt amenzile contravenționale.
Amenzile contravenționale datorate la bugetele locale se plătesc în contul unic "Sume încasate pentru bugetul local în contul unic, în curs de distribuire", deschis pe codul de identificare fiscală al contribuabililor, la unitățile Trezoreriei Statului unde are deschis cont organul fiscal local la care aceștia sunt înregistrați ca plătitori de impozite și taxe.
Contul unic "Sume încasate pentru bugetul local în contul unic, în curs de distribuire", deschis de organul fiscal local la unitățile Trezoreriei Statului unde are cont organul fiscal, va fi comunicat prin publicare pe site-ul fiecărui organ fiscal local.
Conturile unice odată deschise de către organele fiscale locale se comunică, în termen de 3 zile lucrătoare de la deschiderea acestora la unitățile Trezoreriei Statului, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în vederea publicării acestora pe pagina web: www.dpfbl.mdrap.ro.
Ordinea de stingere a amenzilor contravenționale achitate în contul unic
Ordinea de stingere a amenzilor contravenționale achitate în contul unic este următoarea:
a) amenzile contravenționale pentru care, conform legii, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii, dacă plata se face în termen de 48 de ore sau, după caz, în termen de două zile lucrătoare;
b) celelalte amenzi contravenționale aplicate contribuabilului și aflate în evidența organului fiscal la data plătii, în ordinea vechimii lor.
Dacă două sau mai multe amenzi contravenționale au fost aplicate în aceeași zi, suma achitată de contribuabil stinge în mod proporțional din cuantumul fiecărei amenzi contravenționale.
În cazul în care amenzile contravenționale prevăzute la alin. (1) lit. a) nu se află în evidența organului fiscal local, contravenientul va preciza în ordinul de plată numărul și data procesului-verbal de constatare a contravenției, emitentul acestuia și sintagma "plată 48 ore" sau, după caz, "plată 2 zile lucrătoare".
În cazul în care după stingerea tuturor amenzilor contravenționale aflate în evidența organului fiscal local la data plătii în contul unic rămân sume disponibile, acestea vor stinge restul creanțelor fiscale sau bugetare aflate în evidența organului fiscal local.
- Pe acelasi subiect
- Conturi și modalități de plată pentru amenzile primite pentru încălcarea ordonanțelor militare
- MFP vrea să elimine din Legea prevenirii nerespectarea obligației agenților economici de a utiliza noile case de marcat
- Lista contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270 / 2017
- A fost publicată Legea prevenirii – Lege 270 / 2017. Iată un sumar al prevederilor legii