Termenul pentru înregistrarea în Revisal a suspendării contractului de muncă - șomaj tehnic
Publicat la 12.04.2020 in Contracte de munca
6614 0 comentarii
Suspendarea contractului de muncă, indiferent de motivul care stat la baza suspendării, trebuie înregistrat în REVISAL iar acest lucru se face cu respectarea unui termen de înregistrare, prevăzut în legislația în vigoare - HG 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților.
Astfel potrivit hotărârii, angajatorii sunt obligați să completeze registrul cu date privind perioada, cauzele de suspendare și data încetării suspendării contractului individual de muncă, astfel:
Art. 2, alin (2)
Angajatorii prevăzuți la art. 1 (persoane fizice sau juridice de drept privat, instituții/autorități publice/alte entități juridice care angajează personal în baza unui contract individual de muncă) completează registrul în ordinea angajării persoanelor, cu următoarele date, fără a avea caracter limitativ:
...
o) perioada, cauzele de suspendare și data încetării suspendării contractului individual de muncă, cu excepția cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;
Potrivit prevederilor care reglementează modalitatea de trimitere a REVISAL în cazurile specifice evoluției contractului de muncă, transmiterea REVISAL, în cazul suspendării unui contract de muncă, se realizează cel târziu în ziua anterioară datei suspendării contractului de muncă:
(1) Transmiterea registrului către inspectoratul teritorial de muncă, cu datele prevăzute la art. 3 alin. (2), se face după cum urmează:
...
e) datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. o) se transmit cel târziu în ziua anterioară datei suspendării/datei încetării suspendării, cu excepția situației absențelor nemotivate când transmiterea în registru se face în termen de 3 zile lucrătoare de la data suspendării;
Nerespectarea obligațiilor privind termenul de transmitere în REVISAL a suspendării unui contract de muncă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 8.000 lei.
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei următoarele fapte:
...
d) netransmiterea datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. l) -p), în termenele prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. c) -f);
- Pe acelasi subiect
- Ghid privind desfășurarea activității în regim de muncă la domiciliu / telemuncă / program individualizat de muncă
- Studiu comparativ: diferența între telemuncă și munca la domiciliu
- MMPS: Anunț cu privire la telemuncă sau muncă la domiciliu
- Proiect: Sprijinul pentru reducerea timpului de muncă / pentru reducerea activității profesioniștilor se va oferi și în prima jumătate a anului următor
- OUG pentru zile libere acordate părinților, în ședința de astăzi a Guvernului
- Semnătura electronică ar urma să se utilizeze tot mai mult în departamentele de resurse umane