Coeficienți de salarizare - legea care impune noi niveluri ale salariului minim a fost trimisă la promulgare
Publicat la 09.06.2020 in Drepturi salariale
4777 0 comentarii
Coeficienți de salarizare 2020. Legea care impune coeficienți de salarizare diferiți, raportați la funcție, grad profesional și nivel de calificare a fost trimisă la promulgare. Potrivit acesteia, cel mai mare salariu minim ar ajunge la 4.460 lei.
O lege recent adoptată, care impune coeficienți de salarizare raportați la funcție, grad profesional și nivel de calificare a fost trimisă astăzi la promulgare.
Potrivit acesteia, noii coeficienți de salarizare garantează dreptul tuturor salariaților la plată unui salariu brut lunar, diferențiat pe criteriul nivelului de studii în cadrul unui program normal de lucru.
Legea ar urmări, potrivit inițiatorilor, garantarea unor forme de protecție minimă a venitului salariatului, precum și menținerea unei motivări adecvate a muncii prin evitarea aplatizării excesive a grilei de salarizare.
Cuantumul salariului brut lunar ar urma să se stabilească, dacă legea va fi promulgată în forma adoptată, prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
Legea ar stabili coeficienții minimali de ierarhizare salarială pentru sectoare de activitate pentru care nu au fost încheiate contracte colective de muncă aplicabile la nivelul întregului sector de activitate și pentru care nu există legi speciale privind salarizarea sau contract colectiv de muncă la nivel de unitate în vigoare.
Coeficienții minimali de ierarhizare sunt aplicabili pentru toate categoriile de salariați încadrați pe funcții pentru care este obligatoriu un nivel de calificare potrivit anexei la prezenta lege.
Atenție! Această lege nu este încă în vigoare. Pentru a se aplica, trebuie promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.
- Pe acelasi subiect
- Salariul minim brut crește, începând cu 1 octombrie, la 3.300 lei
- Zile libere pentru părinții ai căror copii învață în scenariile 2 și 3, numai după epuizarea opțiunilor privind telemunca sau muncă la domiciliu
- Reducere timp de muncă - Ghidul de completare/transmitere formulare, prin intermediul platformei aici.gov.ro (VIDEO)
- Ghid de completare/transmitere formulare/documente - sprijin financiar pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă
- Telemunca: transmiterea documentelor justificative pentru achizițiile de bunuri si servicii
- Anunț ANOFM cu privire la transmiterea documentelor pentru decontarea șomajului tehnic - OUG 30/2020