Cum se completează și semnează cererea pentru obținerea indemnizației de către PFA, II, IF, profesii liberale, avocați, etc.
Publicat la 05.05.2020 in Drepturi salariale
2968 3 comentarii
ANPIS a postat un material în care prezintă modul în care se completează documentele pentru indemnizația aferentă lunii aprilie, solicitată de către PFA, II, IF, profesii liberale, avocați, etc. Materialul este cu atât mai important cu cât oferă soluții și pentru cazurile în care solicitantul nu are semnătură electronică sau, mai mult, nu are imprimantă.
Procedura de completare si semnare a cererii
1. Se descarcă fișierul pdf în calculatorul dvs. și se deschide cu adobe reader, se salvează pe calculator cu numele și prenumele fiecăruia și după aceea se completează.
2. Completați cu atenție câmpurile de pe pagina 1 (pagina 2 se completează automat).
3. Trebuie să aveți în calculator sub formă de fișier imagine (extensie .jpg sau altele) copia ci, extras de cont și adeverință emisă de barou din care rezultă că sunt în exercițiul profesiei de avocat; pe care le atașați în paginile 3 și 4 (un simplu click și apoi alegeți fișierul imagine aferent).
4. Dacă aveți semnătură electronică pe numele dvs. Semnați pagina 1 și pagina 2, salvați documentul introducând în denumire numele/prenumele dvs și îl trimiteți la noi.
5. Dacă nu aveți semnătură electronică, listați pagină 1 și 2, le semnați cu pix, le fotografiați/scanați pe fiecare separat în câte un fișier imagine și le încărcați în pdf în paginile 5 și 6. Salvați documentul introducând în denumire numele/prenumele dvs și îl trimiteți la noi.
5.1. Dacă nu aveți acces la o imprimantă, scrieți de mană pe o foaie albă cererea și pe altă foaie declarația, le semnați, le fotografiați și le atașați în fișierul pdf.
Categoriile profesionale care beneficiază de indemnizația de sprijin COVID-19, prevăzute în OUG nr. 30/2020, cu modificările și completările ulterioare sunt următoarele:
- persoane fizice autorizate(PFA), întreprinderi individuale (II), familiale(IF), persoane fizice independente (PFI) și profesii liberale (PF);
- avocați;
- societăți cooperative care au încheiat convenții individuale de munca în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației;
- structuri sportive;
- persoane fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe;
- personal încadrat în muncă la un angajator prin altă modalitate prevăzută de lege.
- Pe acelasi subiect
- Salariul minim brut crește, începând cu 1 octombrie, la 3.300 lei
- Zile libere pentru părinții ai căror copii învață în scenariile 2 și 3, numai după epuizarea opțiunilor privind telemunca sau muncă la domiciliu
- Reducere timp de muncă - Ghidul de completare/transmitere formulare, prin intermediul platformei aici.gov.ro (VIDEO)
- Ghid de completare/transmitere formulare/documente - sprijin financiar pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă
- Telemunca: transmiterea documentelor justificative pentru achizițiile de bunuri si servicii
- Anunț ANOFM cu privire la transmiterea documentelor pentru decontarea șomajului tehnic - OUG 30/2020