Sprijinul oferit de ANOFM se aplică, în aceleași  condiții, și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere.

 

Pentru  acordarea  acestor sume, angajatorii încheie o convenție cu agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, respectiv a municipiului București, în raza căreia aceștia își au sediul social, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

 

Toate documentele necesare accesării acestei măsuri se pot descărca și transmite ulterior agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă de pe platforma aici.gov.ro.

 

Această măsură de sprijin este una dintre măsurile active de sprijin imediat adoptate de Guvern, astfel încât impactul negativ asupra evoluției înregistrată pe piața muncii să fie unul cât mai redus, în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, prin stimularea angajatorilor de a încadra în muncă persoane care au împlinit vârsta de 50 de ani ale căror contracte individuale de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau a stării de alertă, precum și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 29 de ani, categorii pentru care inserția/reinserția pe piața muncii este mai dificil de realizat.

 

ANOFM amintește că numărul unic de telefon - 021.444-0000, la care cetățenii pot suna pentru a obține informații suplimentare este în continuare disponibil. Call-centerul  funcționează în același interval orar ca și până în prezent, respectiv între orele 09:00 – 16:00 de luni până joi și vineri între 09:00 – 13:00.