Buna ziua,
Am o societate careia in 2017 in urma unui control ANAF s-a dat o decizie de impunere in urma careia aproape toate facturile din ultimii 5 ani au fost considerate sume cu titlul de venituri ptr unul din angajati si s-a cerut plata tuturor asigurarilor, cas, somaj...ajungand la o valoare de aprox 50.000 euro (principal si accesorii). Societatea desi avea o cifra de afaceri de aprox 20.000 euro anual, detine si un imobil cu o valoare egala cu valoarea din decizia de impunere!!! Poate e doar o coincidenta...
Dupa mai multe peripetii referitoare la executare silita, ptr ca acolo s-a ajuns, in octombrie 2018 am ajuns la un acord cu ANAF si ptr evitarea executarii apartamentului am platit valoarea “principalului” (aprox 30.000 euro) iar ptr “accesorii” (aprox 20.000 euro) mi s-a aprobat un plan de esalonare pe 5 ani cu plata lunara a unei sume de 1.100 RON. Deja a trecu un an platind aceasta esalonare.
Intrebarea mea este: Daca am platit “principalul” datoriei in Octombrie 2018 si am o esalonare DOAR pe “accesorii” pot beneficia de ordonanta 6 din august? Daca da, cum ar trebui sa completez cererea catre Anaf avand in vedere ca am o esalonare pe accesorii? Daca renunt la esalonare prin neplata urmatoarei rate, cum pot fi sigur ca cererea de anulare a accesoriilor se va aproba ptr a nu ramane apoi si fara esalonare si cu toate accesoriile si sa ajung din nou in pozitia de a fi executat silit?
Multumesc mult!
Alin