Ministerul Turismului propune 2 tipuri de vouchere de vacanță, cu valori diferite
Publicat la 11.10.2019 in Noutati diverse
1207 0 comentarii
Într-un proiect de ordonanță de urgență postat astăzi pe site-ul Ministerului Turismului se propune introducerea de vouchere de vacanță diferențiate în funcție de perioada în care pot fi utilizate și care au valori diferite.
Astfel, potrivit proiectului de OUG,
Instituţiile publice, (...), indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual,
- în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2025, vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat sau
- vouchere de vacanță valabile pentru utilizarea în extrasezon, în cuantum de 2.080 de lei, pentru un salariat, în funcție de opțiunea fiecărui salariat.
Termenul ”voucher de vacanţă” va fi interpretat ca făcând referire inclusiv la voucherul de vacanță pentru utilizare în extrasezon.
Prin „extrasezon” se înțelege perioada aprilie - mai și perioada octombrie - noiembrie a fiecărui an calendaristic.
Angajații pot primi în cursul unui an calendaristic o singură categorie de vouchere de vacantă, vouchere de vacantă cu utilizare pentru un an de zile sau vouchere de vacantă pentru utilizare în extrasezon, în funcție de opțiunea beneficiarului exprimată până la data de 1 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor. Această opțiune nu poate fi schimbată în decursul anului.
Voucherele de vacanţă pentru utilizare în extrasezon ar urma sa fie bonuri de valoare emise în format electronic, fiind destinate exclusiv achiziţionării pachetelor de servicii turistice care sunt prestate în perioada aprilie-mai și octombrie-noiembrie.
Voucherele de vacanță pentru extrasezon nu ar putea fi utilizate pentru achiziția online a pachetelor de servicii turistice, cu excepția situației în care unitatea afiliată implementează procese și proceduri operaționale pentru identificarea acestora în momentul efectuării plății. În aceste cazuri, unitatea afiliată trebuie să înştiinţeze unitatea emitentă să configureze caracteristicile suportului electronic în sensul efectuării de plăţi online.
Important! Acesta este doar un proiect de OUG propus de Ministerul Turismului și nu se aplică încă.
- Pe acelasi subiect
- E-Transport - Condiții pentru raportare și obținerea codului UIT (sinteză criterii)
- Eliberarea, online, a documentului portabil A1 pentru lucrătorii detașați în spațiul comunitar
- 10 măsuri recente cu impact asupra firmelor și angajaților acestora
- Adeverință angajator pentru deplasarea în afara locuinței, în intervalul orar 23:00 - 05:00
- Declarație pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinței, în intervalul orar 23:00 - 05:00
- Guvernul a aprobat eșalonarea datoriilor restante de la declanșarea stării de urgență și a prelungit termenele pentru executări și accesorii