Inspecția muncii pregătește o campanie națională, desfășurată în perioada 4 decembrie 2017-31 ianuarie 2018
Publicat la 18.11.2017 in Resurse umane - diverse
1236 0 comentarii
Inspecția muncii pregătește în perioada 4 decembrie 2017 - 31 ianuarie 2018, o campanie națională de conștientizare care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor. Acțiunile vor fi legate de REVISAL.
În perioada 4 decembrie 2017 - 31 ianuarie 2018, Inspecția Muncii va desfășura o campanie națională de conștientizare care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor.
Acțiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidență a salariaților a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, arata un comunicat emis de Inspectia Muncii.
De asemenea, se va insista pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată.
Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL.
Demersul pleacă de la una dintre funcțiile generale ale Inspecției Muncii, aceea de comunicare, prin care se asigură schimbul de informaţii cu autorităţile centrale şi locale, precum şi cu persoanele fizice şi juridice supuse activităţii de control, informarea acestora şi a cetăţenilor asupra modului cum se respectă şi se aplică prevederile legislaţiei din domeniile de competenţă.
În acest sens, pentru a veni în sprijinul angajatorilor, inspectoratele teritoriale de munca vor disemina informații referitoare la punerea în aplicare a modificărilor legislative cu privire la registrul general de evidență a salariaților și privind completarea si transmiterea elementelor raportului de muncă, urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Se vor organiza sesiuni de informare și conştientizare care se vor concentra pe entitățile din grupul țintă identificate, urmate de conferințe și comunicate de presă pentru mediatizarea rezultatelor, se mai arata in comunicat.
Sursa: Comunicat inspectiamuncii.ro
- Pe acelasi subiect
- CNAS: Persoane aflate în șomaj tehnic și-au pierdut calitatea de asigurat la sănătate
- Perioada de acordare a indemnizației pentru șomaj se prelungește cu 3 luni
- 30 aprilie, zi liberă pentru salariații din sectorul public
- Lista persoanelor asigurate în sistemul public de sănătate, fără plata contribuției de sănătate
- Lista persoanelor asigurate în sistemul public de sănătate, pe baza plății contribuției de sănătate
- Update: Vinerea Mare, introdusă oficial ca zi liberă în Codul muncii