Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Click aici pentru a citi Politica de utilizare a cookie-urilor.
Pentru că de la 1 Noiembrie 2018, cota de TVA pentru serviciile de restaurant și catering este 5%, iar cota de TVA pentru livrarea de alimente a rămas 9%, se pot naște interpretări pe care MFP încearcă să le elimine prin 10 exemple oferite în cadrul unui ordin aflat acum în stadiul de proiect.
Modificarea, de la 1 Noiembrie 2018, a cotei de TVA pentru serviciile de restaurant și catering de la 9% la 5% a condus la nelămuriri în ceea ce privește cota aplicabilă, având în vedere că, pentru livrarea de alimente, cota a rămas 9%.
Update 04.10.2018. În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată o ordonanța de urgență prin care se reduce cota de taxă pe valoarea adăugată pentru turism și activitățile conexe.
Ministerul Turismului a stabilit mai multe măsuri pentru îmbunătățirea activității sectorului de turism din România, printre acestea numărându-se și reducerea cotei de TVA de la 9% la 5%.