Eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale (OUG 181/2020) - soluționarea cererii

Publicat de TheExperts | Data: 28.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Cererea privind eșalonarea la plată (OUG 181 / 2020) se soluționează de organul fiscal în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia și se concretizează fie în decizia de eșalonare la plată fie în decizia de respingere a eșalonării la plată.

Certificatul fiscal pentru eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale (OUG 181/2020)

Publicat de TheExperts | Data: 28.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Eșalonarea la plată (OUG 181/2020) se acordă, în anumite condiții, pentru toate obligațiile fiscale înscrise în certificatul de atestare fiscală, a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data declarării stării de urgență și sunt nestinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

OUG 181/2020: cine, în ce condiții și pentru ce tipuri de datorii poate beneficia de eșalonarea la plată

Publicat de TheExperts | Data: 27.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Eșalonarea la plată (OUG 181/2020): cine poate beneficia de eșalonarea datoriilor fiscale, în ce condiții și care sunt datoriile pentru care se poate, respectiv nu se poate solicita plata treptată. Plus: termenul limită până la care se poate cere eșalonarea.

Semnificația codurilor din fișa sintetică de plătitor

Publicat de TheExperts | Data: 24.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

În fișa pe plătitor apar o serie de termeni care uneori nasc semne de întrebare. Dacă unele semnificații sunt intuibile, altele sunt foarte greu de înțeles, neexistând niciun indiciu despre semnificația lor. Așadar, ce înseamnă abrevierile din fișa pe plătitor?

În ce condiții se poate aplica procedura alternativă de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni

Publicat de TheExperts | Data: 23.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Guvernul a aprobat, joi, aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare a căror scadență s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Bonificații la plata impozitului pe profit / pe venitul microintreprinderilor pentru trimestrul III

Publicat de TheExperts | Data: 19.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Bonificațiile pentru plata în termen a impozitului pe venitul micro / profit se aplică și pentru trimestrul III. Contribuabilii care plătesc impozitul în termen vor beneficia de o bonificație de 10% care se va scădea din impozitul datorat. 

Lista creanțelor fiscale care se plătesc cu cardul. Și firmele pot efectua plăți cu cardul, pentru un număr limitat de taxe

Publicat de TheExperts | Data: 16.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

ANAF a emis un ordin (Ordin 2809/2020) prin care a actualizat lista creanțelor fiscale care se pot plăți cu cardul de către persoanele fizice și prin care a introdus posibilitatea ca și firmele să poate face plăți cu cardul, pentru un număr limitat de taxe. 

MFP acordă înlesniri la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență. Vezi care sunt condițiile.

Publicat de TheExperts | Data: 16.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

MFP a elaborat un act normativ care prevede, printre altele, o serie de măsuri de înlesnire la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. Vezi care sunt condițiile.

Eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale - detalii suplimentare oferite de ministrul Finanțelor Publice

Publicat de TheExperts | Data: 09.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Ministrul Finanțelor Publice a făcut, în cadrul unui briefing de presă, câteva precizări cu privire la intenția Guvernului de a aproba eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale, acumulate de la începutul stării de urgență și până la data de 25 octombrie. 

ANAF a declanșat operațiunea Mercur, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat

Publicat de TheExperts | Data: 08.10.2020 | Categorie: Controlul fiscal

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat. 

Eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, fără garanții, pentru firmele afectate de criza COVID

Publicat de TheExperts | Data: 05.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă de până 12 luni, fără garanții și cu un calendar de rambursare propriu, anunță MFP.

Eșalonarea la plată, în formă simplificată, a obligațiilor bugetare - proiect nou MFP

Publicat de TheExperts | Data: 02.10.2020 | Categorie: Creante fiscale

La Ministerul de Finanțe, se lucrează la un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează eșalonarea la plată, în formă simplificată, a obligațiilor bugetare. Eșalonarea la plată ar urma să fie făcută pentru o perioadă de 12 luni.

30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare

Publicat de TheExperts | Data: 25.09.2020 | Categorie: Creante fiscale

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește că termenul limită de depunere a notificării, prin care se manifestă intenția de a beneficia de măsura de restructurare a obligațiilor bugetare restante, este data de 30 septembrie 2020. 

ANAF: Este posibilă plata în numele altei persoane decât titularul contului

Publicat de TheExperts | Data: 24.08.2020 | Categorie: Creante fiscale

Se acordă titularului contului SPV posibilitatea de a plăti, în numele oricărei alte persoane fizice, impozite sau contribuții evidențiate în Declarația unică-o nouă facilitate a serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV) anunțată de către ANAF. 

Lista creanțelor fiscale care pot fi plătite prin SPV

Publicat de TheExperts | Data: 24.08.2020 | Categorie: Creante fiscale

Contribuabilii persoane fizice au posibilitatea de a achita direct cu cardul bancar, în nume propriu, peste 30 impozite și contribuții, prevăzute în anexa O.M.F.P. 1376/2016.  

Discutie: Ordonanta 6/2019 anulare accesorii

Discutie in forum, inceputa la data de 29.10.2019 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziua, Am o societate careia in 2017 in urma unui control ANAF s-a dat o decizie de impunere in urma careia aproape toate facturile din ultimii 5 ani au fost considerate sume cu titlul de venituri ptr unul din angajati si s-a cerut plata tuturor asigurarilor, cas, somaj...ajungand la o valoare de aprox 50.000 euro (principal si accesorii). Societatea desi avea o cifra de afaceri de aprox ...

Discutie: Declaratii societate inactiva

Discutie in forum, inceputa la data de 14.10.2019 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziua, Pentru o societate, declarata inactiva la Registrul Comertului, ce declaratii se mai depun?Trebuie depuse aceleasi declaratii ca si pana acum? Dar in materie de situatii financiare?...

Discutie: Contract de munca suspendat - schimb vectorul fiscal

Discutie in forum, inceputa la data de 10.09.2019 | Categorie: Obligatii fiscale

O intrebare, va rog. Societatea a ramas in urma cu ceva timp cu cun singur salariat (mai exact salariata) care intre timp a nascut si urmeaza sa intre in concediu de crestere a copilului. Pe perioada in care contractul ei este suspendat, avand in vedere ca este singurul salariat si ca nu mai exista obligatii fiscale de plata, trebuie sa modific vectorul fiscal si sa scot impozitul pe venitul din s...

Discutie: Completare declaratia 700

Discutie in forum, inceputa la data de 02.10.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Daca trebuie sa trec de ma microintreprindere la platitor de impozit pe profit si pentru asta trebuie sa modific vectorul fiscal ... utilizand declaratia 700 pentru modificarea on line a vectorului fiscal ... intreb: se completeaza toate elementele din vectorul fiscal (exemplu cele pentru salarii) sau se completeaza numai cele pentru care se face modificarea (in cazul meu iesire din evidenta pentr...

Discutie: Declaratia 600

Discutie in forum, inceputa la data de 17.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Constat, fara bucurie, ca trebuie sa mai platesc odata CASS si pentru veniturile din dividende si vanzare de actiuni (venituri din investitii) , pe langa cele din contractul de munca. Intrebarea este : vrea statul sa mai stoarca de la mine si CAS ? Si, daca nu, atunci sa inteleg ca partea de capitol II din declaratia 600 se preda necompletata?...

Discutie: decontare devize lucrari 2018

Discutie in forum, inceputa la data de 16.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Speta nr.1Am un contract de lucrari incheiat in anul 2017, au fost decontate o parte din lucrari in anul 2017 pentru diferenta constructorul urmeaza sa prezinte taloanele si devizele de lucrari in prima parte a anului 2018. Devizele decontate in cursul anului 2017 cuprindeau si componenta de manopera precum si contributiile sociale aferente (9 lei/ora plus contributiile sociale aferente manop...

Discutie: Declaratia 700

Discutie in forum, inceputa la data de 15.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziua,Nu am gasit pe site-ul ANAF declaratia 700 cu posibilitatea depunerii  online, desi legislatia prevede utilizarea acesteia incepand cu 01.01.2018.Ce stiti despre aceasta declaratie ?...

Discutie: Declaratia 600 pt. nerezidenti

Discutie in forum, inceputa la data de 13.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Care sunt obligatiile unei persoane nerezidente in Romania, care realizeaza  un venit anual mai mare de 22800 roni din inchirierea unei proprietati, pentru care plateste impozitul pe venit si care este asigurata social si medical in tara de rezidenta  ?    ...

Discutie: Trebuie sa platesc CAS si CASS din impozit pe venit obtinut din activitatea comerciala?

Discutie in forum, inceputa la data de 11.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziua! Am nevoie de ajutor, in ideea de a ma lamuri daca potrivit declaratiei 600 trebuie sa platesc CAS si CASS din impozit pe venit obtinut din activitatea comerciala a unei IF . Sunt salarita unei scoli -contract de munca norma intreaga  si deci sunt asigurata social, in cadrul IF- ului am calitatea de asociat cu soacra mea care este pensionara. Deci, avem obigatia de a plati sau ...

Discutie: CASS PFA detinuta de persoana salariata

Discutie in forum, inceputa la data de 11.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziua, Daca sunt salariat, dar in acelasi timp realizez venituri si prin intermediul unui PFA, trebuie platit CASS si pentru PFA? Faptul ca sunt deja asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate conteaza?Multumesc. ...

Discutie: Registrul de evidenta fiscala

Discutie in forum, inceputa la data de 08.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Daca si persoanele care inchiriaza camere din casa proprie, in scop turistic, cu impozitare pe norma de venit, trebuie sa detina si sa completeze Registrul de evidenta fiscala? Va multumesc anticipat pentru raspuns....

Discutie: Declaratii microintreprindere

Discutie in forum, inceputa la data de 05.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziuaAs dori sa va intreb ca o microintreprindere din date de 01.02.2017 ce declaratii depune si la ce termeni in anul 2018, ma gandesc la decl.100, 101, bilant.In cursul anului 2017 s-a depus de 3 ori decl.100 privind impozitul pe veniturile a  microintreprinderilor.Multumesc anticipat....

Discutie: Mod de competare a declaratiei 207

Discutie in forum, inceputa la data de 03.01.2018 | Categorie: Obligatii fiscale

Buna ziua!Pentru completarea declaratiiei 207, este obligatorie obtinerea NIF sau se poate valida declaratia si fara?Multumesc!...

Discutie: Contributii sociale salariu contract cu timp partial

Discutie in forum, inceputa la data de 11.12.2017 | Categorie: Obligatii fiscale

Am un contract de munca cu timp partial - 2 ore / zi. De la 1 Ianuarie va fi un venit brut de cca 500 lei / luna. Problema este ca am citit undeva ca la 500 lei luna ramane la aduci bani de acasa daca asta este singurul venit din salarii. Adica ajungi la un net negativ. Este corect? Am citit bine?...